Eleverne arbejder med modeller for verdens hastige befolkningstilvækst og det begrænsede areal til fødevareproduktion. Eleverne igangsætter et væksteksperiment om sojaplanters vækst og formulerer deres egne hypoteser om rhizobiabakteriers effekt på plantevæksten.
2: Sensorer
(5 lektioner)
Eleverne arbejder med en sensor og en app udviklet til WeGrow, som de efterfølgende bruger til at overvåge sojaplanternes vækstbetingelser med. Eleverne opstiller en ramme for systematisk dokumentation af væksteksperimentet og undersøger, hvordan ledningsevne bruges til at måle jordens indhold af næringssalte.
3: Plantevækst
(5 lektioner)
Eleverne går i dybden med nitrogens kredsløb. De har særligt
fokus på sojaplanters behov for nitrogen og rhizobiabakteriers symbiose med
sojaplanter. Eleverne læser en fagtekst og arbejder med forskellige modeller, fx stregformler, illustrationer og egne modeller.
4: Dyrk verden
(4 lektioner)
Eleverne arbejder med modeller for verdens klimazoner og plantebælter og forholder sig til vækstbetingelser i forskellige dele af verden. Med udgangspunkt i væksteksperimentet perspektiverer eleverne brugen af sensor- og bioteknologi til verdens fødevareproduktion.
5: Mad til alle
(5 lektioner)
Eleverne afslutter væksteksperimentet og udfører opfølgende målinger af deres sojaplanter. På baggrund af målingerne konkluderer eleverne, hvilken effekt rhizobiabakterier har på sojaplanters vækst. Som afslutning på forløbet arbejder eleverne med deres egne problemstillinger og arbejdsspørgsmål.